Ljekarski pregledi, a onda potpis ugovora

"Novi Zlatan Ibrahimović" sutra stiže u Juventus!

Juventus će sutra dobiti novo pojačanje, tvrdi dobro upućeni italijanski novinar Fabrizio Romano.

Već su se pojavile informacije da je mladi Dejan Kulusevski blizu potpisa za Juventus, a Romano tvrdi da 19-godišnji fudbaler sutra stiže na ljekarske preglede nakon kojih će potpisati ugovor sa Juventusom.

Kulusevski je još 2016. godine iz Ševedske stigao u omladinski pogon Atalante.

Atalanta ga je ljetos posudila Parmi, a Kulusevski je bljesnuo na Ennio Tardiniju.

Njegova posudba je trebala trajati do narednog ljeta, ali je Atalanta prhvatila ponudu za njegov transfer, pa on sada, po svemu sudeći, seli u Torino.

Vjeruje se da je Juventus Atalanti ponudio od 35 do 40 miliona eura za transfer Dejana Kulusevskog, a on bi sa Starom damom trebao potpisati ugovor do 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, mediji u Italiji su već prozvali Dejana Kulusevskog "Novim Zlatan Ibrahimović" iako ovaj 19-godišnjak igra u veznom redu i na poziciji krilnog napadača. Njegovom nadimku je prije svega "kumovala" činjenica da je rođen i igra za reprezentaciju Ševdske, a da je porijeklom sa Balkana (Sj. Makedonija).

Kulusevski je ove sezone odigrao 17 mečeva u Seriji A, postigao je četiri gola i upisao sedam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.