Paul Merson, legendani igrač Arsenala

"Želio sam da se ubijem prošle godine, nisam vidio izlaz"

Edmir Škorić

Paul Merson, nekadašnji engleski nogomtaš i prvotimac Arsenala, ispričao je da je prošle godine čak razmišljao i o najgorem scenariju.

Legendarni nogometaš Arsenala se godinama borio s ovisnošću o alkoholu i kockanju, zbog čega je i upadao u depresiju, a sada je otkrio za engleske medije da je čak razmišljao i o ubistvu.

"U ponedjeljak će biti godina od kada sam prestao piti. Ali u ovo doba prošle godine htio sam se ubiti. Jednostavno više nije išlo, nisam vidio izlaz. Imao sam tablete u rukama i votku pored sebe i mislio o najgorem. Užas", napisao je Merson u kolumni Daily Stara.

Na pitanje šta ga je na kraju spasilo, kazao je da je osjećao i strah.

"Vjerovatno i sami strah je utjecao na sve, ali i pomisao na suprugu i djecu. Bojao sam se to da učinim na kraju".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada, kada više ne pije i trijezan je svakodnevno, kaže da više ne misli o crnim stvarima.

"Sada sam svjestan svoje bolesti i prihvatio sam je, živim s tim, a nađete mir tek kada otvoreno govorite o svojim problemima", istakao je Merson.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.