"Chelsea mora biti oprezan, jer ako je Džeko na prodaju, željet će ga mnogi klubovi"
Pročitajte šta stručni konsultanti (legende Arsenala) kažu o eventualnom transferu Dijamanta u Chelsea.

Legende Arsenala hvalile Dijamanta

"Chelsea mora biti oprezan, jer ako je Džeko na prodaju, željet će ga mnogi klubovi"

Jedna od glavnih tema medija na Otoku danas je Edin Džeko. Bh Dijamant i napadač Rome se povezuje sa povratkom u Premiership i to u redove Chelseaja.

Stručni konsultanti Sky Sporta i legendarni igrači Arsenala Paul Merson i Ray Parlour saglasni su da bi Džeko bi sjajno pojačanje, ali mišljenja su da on ne bi pristao sjediti na klupi.

Merson, koji je za Arsenal odigrao preko 300 utakmica, smatra da se Džeko sjajno kreće za tako visokog igrača i da je njegova prednost što je već igrao u Premiershipu.

"On je igrač koji je veoma visok, a dobro se kreće, postiže sjajne golove, igrao je u ovoj ligi...Mislim da Chelsea mora biti oprezan, jer ako i ostali klubovi znaju da je Džeko na prodaju, bit će mnogo zainteresovanih", rekao je Merson dok je Parlour dodao:

"Mislim da mu neće odgovarati uloga da sjedi na klupi. On će htjeti da igra po šest utakmica zaredom, ali ih neće dobiti", rekao je Parlour.

Oni su također komentarisali i ostale napadače koji se dovode u vezu sa Chelseajem, a to su Peter Crouch, Andy Carroll i Olivier Giroud. Obojica su saglasni da je Francuz ubjedljivo najbolje rješenje od njih trojice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Giroud je riješenje za Chelsea. Ako traže nekoga ko je velik, jak i ko može ući i promijeniti meč, onda ne vidim bolje rješenje", rekao je Merson, a Parlour je dodao:

"Chelsea je trenutno u lošem trenutku. Ponovo traže napadača. Peter Crouch je veoma dobar igrač, ali ima 36 godina. Čudno mi je da se povezuju sa takvim igračima, bizarno mi je. Čak mi je bizarno i da žele Carrolla. Arsenal ne želi izgubiti još jednog igrača koji će otići u redove rivala, ali to bi bilo dobro iskušenje za Girouda jer se ne bi morao seliti, ostao bi u Londonu".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SEIKO
ČUJ DŽEKU ĆE POŽELJET MNOGI KLUBOVI, SVAŠTA HAHAHAHA
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi