'Mnogi su pomislili da sam lud'

Razlog zbog kojeg je navijač Evertona u kupaćem uletio na teren je fenomenalan

S. Grebović

Liverpool je prošlu noć u okviru 3. kola engleskog FA Kupa na svom terenu slavio u gradskom derbiju protiv Evertona minimalnim rezultatom 1:0.

Klopp je izveo bukvalno treću postavu na ovom susretu i priliku dao mladim igračima kao što su Neco Williams (18), Curtis Jones (19), Pedro Chrivella (22) ili Harvey Elliott (16). Od iskusnijih i standardnijih igrača u timu su tek Divock Origi, Adam Lallana, James Milner i Joe Gomez.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno Evrtonu da makar izbjegne poraz iako su Kramele nastupile u najjačem mogućem sastavu. Na kraju je bilo 1:0 za Redse, a gol odluke bio je djelo Jonesa.

Ovaj će susret osim te činjenice ostati upamćem i po jednom zanimljivom detalju. Izvjesni Michael Cullen je neposredno pred početak utakmice utrčao na teren, a na sebi je imao samo kupaći kostim i kapu i takav je proklizao po travnjaku Anfielda.

"Na putu do stadiona me je znala zaustavljati policija i pitati jesam li dobro jer su vjerovatno mislili da sam lud. Kada sam im rekao: 'Ma sve je OK, samo šetam', pustili su me dalje i to je to. Bili su jako dragi", izjavio je ovaj navijač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Razlog zbog kojeg se odlučio na ovaj potez je humanitarne prirode, jer je on na taj način želio prikupiti 100.000 funti za potrebitu djecu i to je učinio hodajući s kantom od John O' Groatsa do Land's Enda (oko 1610 km), a finiš linija bio je upravo Anfield i veliki gradski derbi Liverpoola.

U žižu javnosti dospio je prije pet godina kada je preplivao Sueski kanal u istoj modnoj kombinaciji, također zbog humanitarne akcije, nakon čega je dobio nadimak Speedo Mick.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.