Evertonova statistika u ovom stoljeću na Anfieldu je porazna

Karamele imaju veliki probelm kada gostuju rivalu

Evertonova statistika u ovom stoljeću na Anfieldu je porazna

S. Grebović

Liverpool je prošlu noć u gradskom derbiju bio bolji od Evrtona milinalnim rezultatom 1:0, u trećem kolu engleskog FA Kupa.

Menadžer Redsa Jurgen Klopp na teren je poslao dosta izmješan sastav. Priliku za igru su dobili neki igrači koji su imali manju minutažu, a svoje prve minute u dresu prvaka Evrope upisao je i Japanac Minamino.

Utakmicu je sredinom drugog dijela riješio mladi Curtis Jones golom u 71. minuti. S druge strane Carlo Ancellotti je izveo najjači sastav koji ima na raspolaganju, ali ni to nije bilo dovoljno da izbjegne poraz.

O pobjedi da i ne govorimo, jer Everton za pobjedu na Anfieldu nije čuo još od 27. septembra 1999. godine, kada su slavili sa 1:0 u okviru 7. kola Premiershipa.

Od tada, gradski rivali su se na Anfieldu sastali 23 puta, Liverpool je slavio u 12 navrata, dok je 10 puta bilo neriješeno, što dovoljno govori o problemu koji Karamele imaju kada gostuju Redsima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

View this post on Instagram

LDDDLLDLDDLDLDLDLLDLLLL ☠️ Everton haven't won at Liverpool THIS CENTURY

A post shared by Bleacher Report Football (@brfootball) on

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi