Otkriveni iznosi plata na Anfield Roadu

Najvažniji su igrači Liverpoola, a ne zarađuju ni približno kao najveće zvijezde Redsa

Admin Čaušević

Liverpool je i zvanično najbolji tim svijeta jer su Redsi nakon Lige prvaka prošlog mjeseca postali i svjetski klupski prvaci. 

Juergen Klopp na raspolaganju ima niz sjajnih fudbalera, a dojam je kako su za njegov način igre najvažniji bekovski tandem Andrew Robertson - Trent Alexander-Arnold.

Robertson i Alexander-Arnold igraju impresivno, već su na dvocirenom učinku po broju asistencija i jednostavno su nezamjenljivi te na neki način možda i najvažniji igrači Redsa.

Međutim, daleko od toga da su najplaćeniji igrači u timu, tako je prva zvijezda tima Mohamed Salah četiri puta plaćeniji od svojih saigrača.

Robertson ima sedmičnu platu od 50.000 funti, a Alexander-Arsnol 40.000, dok primjera radi Salah sedmično zaradi 200.000 funti.

Daleko su plaćenije i ostale najveće zvijezde. Roberto Firmino i Virgil van Dijk sedmično zarade po 180.000 funti. Jordan Henderson i James Milner na sedmičnom nivou imaju platu od 140.000, a odlično je plaćen i Naby Keita sa 120.000.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sadio Mane koji je jučer proglašen za najboljeg igrača Afrike u 2019. godine u Liverpoolu ima sedmičnu platu od 100.000 funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.