Španski stručnjak uskoro bivši na klupi Barce

Već se zna i nasljednik Valverdea?

Čini se kako će Ernesto Valverde postati u ponedjeljak bivši trener Barcelone i to nakon što je sinoć doživio poraz od Atletico Madrida u polufinalu Superkupa Španije. 

To je, kako prenose katalonski mediji, bila kap koja je prelila čašu kod rukovodećih organa Barcelone i početkom naredne sedmice uručit će mu otkaz.

Odmah su počele i špekulacije o tome ko će ga naslijediti, a kako sada stvari stoje najbliži tome je aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Koeman.

Koeman je odveo Holandiju na Euro i tamo će sigurno pokušati napraviti veliki rezultat a poslije bi trebao da dođe na Camp Nou stadion i potpiše za Barcu.

Naravno, radi se o treneru koji je kao igrač bio prava legenda Barcelone jer se u dresu ovog kluba odigrao oko 200 utakmica i postigao oko 70 pogodaka.

Poslije jučerašnjeg poraza od Atletoca navode o eventualnoj smjeni komentarisao je i sam Valverde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Znamo kakav je fudbal. Ovaj posao podrazumjeva dozu nesigurnosti. Kada su rezultati loši ili kada gubite, kao što se dogodilo sada, očekivano je da pričamo o tome. Neizbežno je", kazao je on.

Barcelona bi vjerovatno do kraja sezone trebala imenovati privremenog trenera sve dok se ne završi Euro kada bi Koeman trebao postati novi stalni trener Messiju i kompaniji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.