Najveći paradoks španskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji

Do sada nezabilježeno

Najveći paradoks španskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji

A. Čaušević

Španski fudbalski savez je prije nekoliko mjeseci odlučio da promijeni format tamošnjeg Superkupa. 

Čelnici fudbala u Španiji su odlučili da se za trofej takmiče četiri ekipe i to finalisti Kupa te dvije prvoplasirane ekipe iz prvenstva.

Na prvom mini turniru u Saudijskoj Arabiji nastupili su Barcelona kao prvak, Valencija kao osvajač Kupa te Atletico Madrid i Real Madrid koji su popunili upražnjena mjesta.

U prvom polufinalu su se sastali Real i Valencija. Kraljevi su dobili sa 3:1. Drugi polufinalni par činili su Barcelona i Atletico koji je slavio sa 2:3.

Ovo znači da ekipe koje praktično trebaju odlučivati o osvajaču trofeja - prvak i pobjednik Kupa to neće biti u prilici što je i najveći paradoks ovakvog sistema takmičenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U finalnom susretu će tako igrati madridski rivali Atletico i Real, taj susret se igra u u nedjelju.

Bit će to prvi put u historiji španskog Superkupa da prvi trofej u novoj sezoni ne osvoji jedan od osvajača trofeja iz prethodne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AlphaStrong
Zašto bi bio paradoks? Kad u ligi "prvaka" mogu učestvovati i pobijediti učesnici koji nisu prvaci u svojim prvenstvima, zašto ne bi Španci mogli takmičenje organizirati na ovaj način?
9 3
konjo
nek vi znate sta je paradoks....da je prosla i osvojila Varcelona onda ne bi bio paradoks....placiteeeww
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi