Foto: EPA

Svjetski skijaški kup

Kranjec slavio u Adelbodenu, Zubčić drugi

S. Bošković

Danas je u švicarskom Adelbodenu održano takmičenje u veleslalomu.

Do pobjede je došao Slovenac Zan Kranjec s ukupnim vremenom od dvije minute, 27 sekundi i 90 stotinki. Drugo mjesto pripalo je hrvatskom skijašu Filipu Zubčiću koji je na cilj za pobjednikom stigao s 29 stotinki zaostatka. Zubčiću je ovo bilo prvo postolje u karijeru, u veleslalomu.

Treće mjesto podijelili su Francuz Muffat - Jeandet i Norvežanin Kristoffersen s vremenom 2:28:54.

U utrci za mali kristalni globus u veleslalomu vodi Kranjec s 270 bodova, dok je na drugom mjestu Kristoffersen sa 253 boda.

U ukupnom poretku vodi već spomenuti Norvežanin sa 531 bodom, drugi je Kilde sa 519 bodova, dok je Francuz Pintaurault treći sa 501 bodom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.