Vlahova slavila u paralelnom slalomu
Foto: EPA

U St. Moritzu

Vlahova slavila u paralelnom slalomu

S. Bošković

Slovakinja Petra Vlhova slavila je u paralelnom slalomu u St. Moritzu.

Vlahova je do pobjede došla u finalu protiv Šveđanke Anne Swenn Larsson, dok je u duelu za treće mjesto Franziska Gritsch bila brža od Mete Hrovat iz Slovenije.

Mikaela Shiffrin koja je vodeća u poretku najboljih slalomašica svijeta propustila je današnju utrku u želji da se što bolje pripremi za veleslalom u utorak, koji se vozi u Courchevelu, te za utrke narednog vikenda u Val d'Isereu.

Ujedno, Shiffrin je vodeća i u generalnom plasmanu s 532 osvojena boda. Daleko iza nje s 281 bodom nalazi se Talijanska Federica Brignone, dok je na trećem mjestu skijašica iz Njemačke Rebensburg Viktoria.

Pobjednica današnje utrke Petra Vlhova nalazi se na četvrtom mjestu s 238 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi