Nakon 36 godina Slovenac najbrži u veleslalomu

Veliki dan za Kranjeca

Nakon 36 godina Slovenac najbrži u veleslalomu

Danas je u austrijskom Saalbach-Hinterglemmu održan veleslalom za Svjetski kup, a najbrži je bio Slovenac Žan Kranjec.

Kranjec je sa ukupnim vremenom od 2:50.08 bio 19 stotinki brži od Švicarca Meillarda i 50 od Fracnuza Faivrea. Četvrto mjesto je pripalo Luitzu sa ukupnim vremenom od 2:50.66, dok je peti završio Fanara (2:50.80).

Slovenac je do prvog mjesta došao zahvaljujući sjajnoj drugoj vožnji pošto je nakon prve bio četvrti, a današnje prvo mjesto je ujedno i njegov najbolji rezultat u Svjetskom kupu. Do sada je to bilo treće mjesto u veleslalomu u Alta Badiji prošle godine.

Također, ovo je prvi put nakon 36 godina i Borisa Strela u Cortini d'Ampezzo da je jedan Slovenac bio najbrži u veleslalomu.

Treba dodati da je danas sjajan dan za slovenačke skijaše s obzirom da je nešto ranije Ilka Štuhec slavila pobjedu u superveleslalomu u Val Gardeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi