Slalom u Val d'Isereu pod znakom pitanja

Stanje je neizvjesno

Slalom u Val d'Isereu pod znakom pitanja

S. Grebović

Danas se prema rasporedu treba održati trka slaloma u francuskom Val d' Isereu, ukoliko to vremenski uslovi dozvole.

Direktor Svjetskog kupa u alpskom skijanju Marcus Walldner izjavio je kako organizatori čine nadljudske napore kako bi osposobili stazu u Val d' Isereu pošto je sniježna oluja pogodila francusko skijalište.

"Učinićemo sve da se slalom održi", rekao je Walldner, dodajući da postoji mogućnost za odlaganje starta koje je zakazano za danas u 9.30, ukoliko to bude bilo potrebno.

Organizatori su objavili da je uz jak vetar brzine od 100 do 150 kilometara na sat, napadao i snijeg od 60 do 80 centimetara. Uveliko se radi na sklanjanju snijega, ali postoji opasnost da se takmičenje otkaže zbog vjetra, koji bi mogao da bude opasan za skijaše, ali i druge posjetioce.

Vremenski uslovi su već doveli do toga da organizatori promene uobičajeni redoslijed trka, pa će slalom umjesto u nedelju biti održan danas, dok će se dan kasnije u Val d' Isereu voziti veleslalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi