Drinkwaterov stari rival

Četiri od svojih posljednjih pet utakmica igrao je protiv Manchester Cityja

Edmir Škorić

Danny Drinkwater tek nedavno je stigao u Aston Villu, a debitovao je danas protiv Manchester Cityja.

Drainkwater je bio starter u duelu Ville i Cityja, no bolje da nije. Njegov tim je pregažen sa 6:1, a bivši igrač Leicestera i Chelseaja na terenu je proveo 79 minuta.

Zanimljivo da je Drinkwater igrao čak četiri puta protiv Cityja na svojih pet posljednjih mečeva.

Prije ove utakmice je u dresu Burnleyja protiv Cityja igrao 3. decembra 2019. godine, te kao igrač Chelsaja u Community Shieldu 5. avgusta 2018. i u Premier ligi 4. marta 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Član šampionske generacije Leicestera jedva je pronašao klub ove zime nakon što jne napustio Burnley, a jedan period nije ni igrao zbog problema u privatnom životu.

Podsjećamo da je bivao uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju, a također je pretučen zbog flertovanja sa zauzetom djevojkom u septembru prošle godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.