Horor za navijače Aston Ville na Villa Parku!

Građani slavili 6:1

Horor za navijače Aston Ville na Villa Parku!

Fudbaleri Manchester Cityja pregazili su večeras na gostovanju Aston Villu sa 6:1 u okviru 22. kola Premiershipa. 

Građani su u fantastičnoj formi u posljednje vrijeme pa su večeras na Villa Parku ostvarili petu vezanu pobjedu u svim takmičenjima.

Golijadu je otvorio fantastični Riyad Mahrez koji prvi pogodak postiže u 18. minuti. Samo šest minuta poslije toga isti fudbaler ponovo trese mrežu domaćih i bilo je već 0:2.

Muke Aston Ville nisu prošle jer je Aguero već u 28. minuti pogodio za 0:3. Tada se dalo naslutiti da će domaći doživjeti katastrofu Do kraja prvog dijela pogodio je i Gabriel Jess te je bilo 0:4.

Građani se tu nisu zaustavili pa su u drugom dijelu postigli još dva pogotka, a oba su djelo Sergija Aguera. Argentinac je na taj način postao najbolji strani strijelac u historiji Premiershipa te je stigao do četvrtog mjesta vječne liste i izjednačio se sa Frankom Lampardom koji također ima 177 golova u karijeri. Počasni gol na kraju meča za domaće je postigao El-Ghazi s penala.

City se ovom pobjedom popeo na drugu poziciju koju je dugo vremena držao Leicester, ali i dalje ima zaostatak od čak 14 bodova za Liverpoolom i šanse za titulu su jako male. S druge strane, Aston Vila se još uvijek nalazi u opasnoj zoni sa 21 osvojenim bodom poslije 22 kola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 22. kolo:

Aston Villa - Manchester City 1:6

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi