EP u rukometu

Ne zavise samo od Sagosena: Sjajni Norvežani razbili i Portugal

Edmir Škorić

Norveška reprezentacija ostvarila je i treću pobjedu na Evropskom prvenstvu.

Norvežani su u Trondheimu savladali Portugal sa 34:28 i prenose dva boda u drugi krug, dok je plasman dalje osigurao i Portugal pobjedama nad BiH i Francuskom.

Portugalci su pružili dostojan otpor Norveškoj, posebno u prvom dijelu, no kasnije su pali u "crnu rupu", pa je domaća selekcija na krilima vjernih navijača, razbranjenog golmanskog tandema i razigranih bekova stigla do novog slavlja.

Norveška po svemu prikazanom ima pravo da se nada najsjajnijem odličju, posebno zbog činjenice da je već ispala Francuska, a da bi mogla ispasti i Danska.

Magnus Joendal je postigao sedam golova u pobjedi Norveške, Goeran Johanessen šest, a Sander Sagossen pet golova. Najefikasniji kod Portugala bio je Antonio Arela sa pet golova.

Norveška će u drugom krugu igrati protiv Slovenije, Portugala, Švedske, Islanda i Mađarske/Danske.

Norveška - Portugal 34:28

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Norveška: Saeveraas, Bergerud, Nikolaisen, Sagosen 5, Overjorde, Overby 1, Joendal 7, Bjornsen, Gullerud 2, Johannessen 6, O'Sullivan 3, Tangen, Reinkind 4, Gulliksen, Blonz, Rod 6.

Portugal: Quintana, Gomes, Portela 2, Ferraz 1, Martins 4, Moreira 2, Silva, Salina 3, Borges 3, Branquinho 3, Calvalcanti 2, Arela 5, A. Gomes 2, Frade 1, Magalhaes.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.