EPA

Evropsko prvenstvo

Švedska i Češka prošle dalje

U naredni krug Evropskog rukometnog prvenstva plasirala se i selekcija Švedske.

Prolaz dalje Šveđani su potvrdili savladavši u Gothenburgu Poljsku sa 28:26, a susret je, kako i sam rezultat govori, protekao u neizvjesnosti. Tokom cijele utakmice vodstvo se smjenjivalo, sve do samog finiša kada se Šveđani uspjevaju 'odlijepiti' i doći do druge pobjede na Evropskom prvenstvo.

Do pobjede Švedsku su vodili Du Rietz, Gottfridsson, Nilsson i Pettersson sa po pet pogodaka, dok Poljacima nije pomogao ni danas sjajni Sicko koji je postigao osam.

Plasman u narednu fazu osigurala je također i Češka. Za prolaz Češkoj je bio dovoljan i minimalan poraz, no na kraju su uspjeli slaviti sa 23:19. Nakon prvog poluvremena bilo je 10:9 za Ukrajinu, ali Češka je preokrenula u nastavku i došla do rezultata vrijednog prolaska u drugi krug.

Najefikasniji kod Čeha bio je Babak sa šest pogodaka, dok je kod Ukrajine Kozakevych postigao četiri.

Evropsko prvenstvo, grupa B:

Ukrajina - Češka 19:23

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Ukrajina: Akimenko (2), Buinenko (1), Chychykalo, Denysov (2), Doroschchuk (2), Gorkovsky, Horika (2), Ilchenko (1), Komok, Kuakevych (4), Ostroushko (3), Shevelev, Terekhov, Tilte, Zhuk, Zhukov (2).

Češka: Babak (6), Becvar, Cip, Galia (1), Horak (1), Hrstka (1), Jurka (3), Kasparek (1), Mojzis (1), Mrkva, Mubenzem (4), Slachta, Solak, Vanco (2), Zdrhala (3), Zeman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.