Hrvatska peta na Evropskom prvenstvu
Kauboji su ponovo umalo prokockali sigurnu prednost (Foto: EPA)

Savladali Češku

Hrvatska peta na Evropskom prvenstvu

Midhat Šljivak

Rukometaši Hrvatske osvojili su peto mjesto na Evropskom prvenstvu. Kauboji su danas u borbi za plasman u zagrebačkoj Areni savladali selekciju Češke rezultatom 28:27.

Češka je u ovom meču imala samo početno vodstvo dok je u ostatku meča domaća selekcija imala konstantnu prednost.

Već u prvom poluvremenu bilo je jasno u kojem smijeu ide ovaj meč. Hrvati su imali stalno vodstvo od pet ili šest golova razlike, a na odmor su otišli rezultatom 16:10.

Nastavak nešto bolju igru Češke. Uspijevali su u nekoliko navrata doći na minus tri, da bi u samom finišu meča potpuno se vratili u meč. U 58. minuti su došli do minus jedan (27:26) i Hrvatska je bila na velikom ispitu u završnici meča.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Potom sudije pokazuju na sedmerac uz isključenje Horaka. Horvat je precizan za 28:26 i tu je bio kraj. Uspjela je Češka pogoditi za 28:27, dosuđeno je probijanje Kaubojima, ali Česi ne koriste zadnji napad i Hrvatska je ostvarila pobjedu za peto mjesto na Euru.

Najefikasniji u današnjem meču kod Hrvatske je bio Zlatko Horvat sa 10 golova, dok je Igor Karačić postigao pet golova. Kod Češke Ondrej Zdrahala je postigao 13 golova.

Datum i vrijeme odigravanja 26.1.2018     15:30
Dvorana Arena Zagreb
Gledalaca
Sudije Raluy i Sabroso (Španija)
Isključenja Hrvatska (4min), Češka (4min)
Domaćin Gost
28 27
Rezultat na poluvremenu
                   16                    10
Najefikasniji igrači
Horvat 10 Zdrahala 13
Karačić 5 Kasparek 6
Stepančić 4 Kotrc 3
Štrlek 4 Horak 2
Mandalinić 2 Slachta 2
Marić 1 Becar 1
Musa 1
Trener
L. Červar J. Filip

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti