Promijenili formaciju

UEFA izbacila Kantea iz idealnog tima za prošlu godinu samo da bi ubacili Cristiana Ronalda

Endin Čaušević

UEFA svake godine tradicionalno objavi najbolji tim za prethodnu godinu, a tako je bilo i ovaj put.

UEFA je objavila idealni sastav za 2019. godinu koji je izazvao dosta bure zbog Cristiana Ronalda. Daily Mail tvrdi da Ronaldo uopšte nije bio izabran u najbolji tim, te da je svoje mjesto u ekipi dobio naknadno.

Tradicionalno UEFA najbolji tim godine objavi u formaciji 4-3-3 i tako je trebalo biti i ove godine. No, u posljednji trenutak je došlo do promjene i svima je bilo čudno zbog čega je formacija 4-2-4.

No, Daily Mail je otkrio da je to sve zbog Ronalda koji je nekako na silu ubačen u tim. U ekipi godine trebao je biti N'Golo Kante i tada bi formacija bila 4-3-3, ali kada je ubačen Ronaldo sve se promijenilo.

Kante je s Chelseajem prošle godine osvojio Evropsku ligu i čini se da je zaslužio mjesto u timu godine, ali UEFA nije mogla dopustiti da u ovoj ekipi ne bude Ronalda koji nije baš briljirao u godini iza nas. Na kraju su u vezom redu ostali samo Frenkie de Jong i Kevin de Bruyne.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.