Potpisao za Viktoriju iz Kolna

Hajrović ima novi klub: Od Arsenala do trećeg ranga njemačkog fudbala

E. Čaušević

Bivši mladi reprezentativac BiH, Sead Hajrović, karijeru će nastaviti u trećem rangu njemačkog fudbala.

Hajrović je na ljeto 2018. godine potpisao za švicarski Winterthur koji se takmičio u drugoj ligi. No, ove zime odlučio je promijeniti sredinu i karijeru će nastaviti u dresu Viktorije Koln koja se takmiči u trećoj njemačkoj ligi.

Ovaj 26-godišnji defanzivac u prvom dijelu sezone za Winterthur odigrao je 15 utakmica, a potom je stigla ponuda iz Viktorije koju nije mogao odbiti.

Od Hajrovića se očekivala dosta bolja karijera jer je nekada bio u omladinskom pogonu slavnog Arsenala, ali on nije uspio opravdati velika očekivanja.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Nakon što je napustio Arsenal potpisao je za Grasshoppers, a potom je još igrao za Wohlen. U dresu mlade reprezentacije BiH upisao je osam nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.