Splićani žele bh. napadača

Hajduk za Čatakovića ponudio 150.000 eura

Admin Čaušević

Hajduk je ozbiljno zainteresovan za dovođenje Hamze Čatakovića. 

Čataković je prva meta Hajduka za napadački dio tima i 23-godišnji napadač bi se u narednim danima mogao priključiti splitskom klubu na pripremama u Turskoj.

Nekadašnji bolaznik akademije FK Sarajevo je trenutno član Trenčina, a Hajduk je prema pisanju hrvatskih medija već poslao ponudu na adresu slovačkog kluba.

Splićani su za Čatakovića ponudili 150.000 eura za šestomjesečnu posudbu s pravom otkupa do kraja sezone, navodi Index.hr.

Inače, fudbaler rođen u Cazinu je prije nekoliko dana produžio ugovor s Trenčinom, a vrlo lako bi se moglo desiti da pomalo iznenađujuće promijeni sredinu.

Čataković je na 85 odigranih utakmica u Slovačkoj zabio 35 golova. U ovoj sezoni protivničke mreže je tresao pet puta uz isti toliki broj asistencija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za prvi tim Sarajeva u sezoni 2015/2016 je odigrao tri utakmice uz jedan postignut gol, a još je bio član lokalnih klubova iz Cazina, Mladost Polje i Krajina.

U slučaju prelaska na Poljud Čataković bi se priključio Nihadu Mujakiću koji je stigao na posudbu iz Kortrijka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.