Čataković se pridružuje Mujakiću?

Iznenađujući transfer na pomolu

Čataković se pridružuje Mujakiću?

A. Čaušević

Kao da su u Hajduku odlučili da primjene recept Dinama jer u zagrebačkom klubu već godinama s dosta uspjeha igraju bh. fudbaleri. 

Nakon što se Hajduku priključio Nihad Mujakić njegovim stopama bi mogao i krenuti Hamza Čataković, talentovani bh. napadač koji već nekoliko godina s dosta uspjeha u Slovačkoj.

Prema pisanju hrvatskih medija 23-godišnji Čataković je prva opcija za Splićane jer se zbog svoje konstitucije savršeno uklapa u zamisli trenera Bijelih, Igora Tudora.

Transfer još uvijek nije dogovoren jer Hajduk tek treba pronaći zajednički jezik s Trenčinom okom modleta otkupa ugovora, odnosno odštete ili postotka budućeg transfera, navode 24sata.hr.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Interesantno, izdanak akademije FK Sarajevo je prije nekoliko dana produžio ugovor s Trenčinom do ljeta 2021. godine pa će Hajduk za njegovo angažovanje morati platiti određenu sumu novca.

Inače, Čataković je na 85 odigranih utakmica u Slovačkoj zabio 35 golova. U ovoj sezoni protivničke mreže je tresao pet puta uz isti toliki broj asistencija.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Kad je Hajduk u pitanju, nisam siguran da je pravi izbor za igrače.
1 2
duduk
Upravu si
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije