Premier liga

Sjajni Aguero opet spasio City, Everton bez pobjede iako je u 94. minuti vodio 2:0!

Edmir Škorić

U utorak i srijedu navečer igraju se mečevi 24. kola engleske Premier lige.

U srijedu je na programu šest mečeva. Pet ih je već završeno, šesti je počeo nešto kasnije (Chelsea - Arsenal).

Mancheser City je imao teško gostovanje kod Sheffielda, ali je Sergio Aguero još jednom pokazao klasu i donio Cityju novu pobjedu (1:0). Gol odluke zabio je u 73. minuti, samo pet minuta pošto je zamijenio Gabriela Jesusa, a asistirao mu je Kevin de Bruyne.

City je mogao i ranije do gola, a najbolju šansu nije iskoristio Gabriel Jesus u 36. minuti, kada mu je Henderson odbranio penal. Muhamed Bešić je napokon bio starter i odigrao je dosta dobro 79 minuta uz javnu opomenu u 13. minuti zbog oštrog starta nad Laporteom.

Najluđu utakmicu odigrali su Everton i Newcastle na Goodisonu. Everton je do 94. minute imao 2:0, ali je na kraju završilo 2:2. Golove za domaće su postigli Moise Kean i Calvert-Lewin. Lejeune je u nadoknadi postigao, činilo se, utješni gol za Svrake, a ubrzo je isti igrač zabio još jedan gol za 2:2. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Southampton je u Londonu, s 2:0, savladao Crystal Palace. Redmond i Armstrong bili su strijelci za goste, a važnu pobjedu ostvario je Bournemouth protiv Brightona (3:1), dok je Aston Villa upisao zlatna tri boda preokrenuvši rezultat protiv Watforda.

Deeney je doveo goste u vodstvo, ali su Luiz i Konsa duboko u nadoknadi donijeli tri boda Vilenjacima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.