Nevjerovatan preokret Wolvesa, Arsenal i Manchester City kiksali na domaćem terenu
FOTO: EPA

Utakmice Premier lige

Nevjerovatan preokret Wolvesa, Arsenal i Manchester City kiksali na domaćem terenu

E. Oštraković

Odigrano je šest utakmica 23. kola Premier lige, u kojima je viđeno nekoliko jako zanimljivih rezultata.

Manchester City je kiksao na domaćem terenu protiv Crystal Palacea. Gosti su preko Cenka Tosuna došli u vodstvo, ali nisu uspjeli izdržati do kraja.

Naime, gosti su imali vodstvo do 82. minute kada je Sergio Aguero pogodio za poravnanje, a isti igrač je u 87. minuti donio preokret Manchester Cityju. Ipak, konačan rezultat postavio je Fernandinho koji je u sudijskoj nadoknadi postigao autogol.

Brighton i Aston Villa su podijelili bodove. Trossard je u 38. minuti doveo Brighton u vodstvo, ali je Jack Grealish postavio konačan rezultat 15 minuta prije kraja utakmice.

West Ham i Everton su također odigrali 1:1. Oba gola viđena su u prvom poluvremenu i to u roku od četiri minute. Diop je u 40. minuti doveo West Ham u vodstvo, a Calvert-Lewin je donio bod Evertonu.

Ekipa Norwicha upisala je jako važnu pobjedu u borbi za opstanak na domaćem terenu protiv Bournemoutha. Gol odluke postigao je Pukki i to sa bijele tačke.

Veliki preokret napravila je ekipa Wolverhamptona na gostovanju kod Southamptona. Bednarek je doveo domaće u vodstvo u 15. minuti, a Long je u 35. minuti pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Preokret Wolvesa pokrenuo je Neto golom u 53. minuti. Izjednačenje je u 65. minuti donio Jimenez golom sa bijele tačke, a isti igrač je u 76. minuti pogodio za potpuni preokret Wolverhamptona.

Arsenal je napravio novi kiks na domaćem terenu. Ekipa Mikela Artete prokockala je pobjedu protiv Sheffielda. Martinelli je doveo Arsenal u vodstvo u 45. minuti, ali Fleck je golom u 83. minuti donio bod gostima.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Kakav novi kiks? Da im nije bilo West Hama, ne bi ni tu pobjedili. Arsenal je u krizi zadnjih 3 mjeseca. U formi su koja im garantira drugu ligu.
1 3
andi
treba biti uz svoj klub slažem se,ali ako je nekada osvajao nešto,kako biti uz ČELIK koji hem nije osvajao ništa,hem je pokrao sve,hem uništi sve i na kraju izvara i narod i igraće i navijaće i grad onda kako da budeš uz takav ološ od ljudi koji ga vodio 25 god..ZAISTA NE MOŽEŠ BITI UZ TAKAV KLUB KOJI SU VODILI I VODE SELJAĆKI LOPOŠANERI ZVANI POLITIĆARI..a ćast velikim ekipama koje se dižu padaju ,osvajaju i borese,UZ TE EKIPE NAVIJAĆ MORA BITI..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije