Foto - EPA

Arsenal je pogodio s ovim momkom

Zašto je Martinelli drugačiji od mnogih brazilskih fudbalera?

M. Šljivak

Gabriel Martinelli sinoć je postigao novi gol za Arsenal.


Sjajni 18-godišnji napadač Topnika igra zaista odlično, a protiv Chelseaja je upisao svoj 10. gol ove sezone u svim takmičenjima.

Veliko je to postignuće za jednog tinejdžera koji je prije samo nekoliko mjeseci igrao u redovima brazilskog niželigaša Ituana.

Niko nije ni sanjao da će Martinelli tako dobro igrati od samog početka u Premiershipu, ali on je svojim radom i zalaganjem uspio da stekne veliku ljubav navijača Arsenala.

Ovaj 18-godišnjak je po mnogo čemu drugačiji od većine brazilskih fudbalera. Dok mnogi od njih uživaju u noćnom životu, alkoholu i lakim ženama, život Gabriela Martinellija je potpuno drugačiji.

On je od samog početka odlučan da uspije i da dođe na vrh. Uvijek je išao rano u krevet, nikada nije prisustvovao zabavama, niti je konzumirao alkohol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Martinelli je dakle od prvih ozbiljnijih koraka gradio karijeru. Za sada mu se to itekako isplaćuje i nema dileme da će imati šta da pokaže i u budućnosti.

Arsenal je s njim dobio zaista mnogo...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.