Sjajan londonski derbi, Bellerin "iščupao" bod za Topnike!

Premier liga, 24. kolo

Sjajan londonski derbi, Bellerin "iščupao" bod za Topnike!

Večeras ne na Stamford Bridgeu odigran londonski derbi. Naime u okviru 24. kola Premiershipa su se sastali Chelsea i Arsenal. Viđena je zanimljiva fudbalska predstava, a na kraju su londonski rivali podijelili bodove pošto je konačni rezultat glasio 2:2.

Chelsea je bio puno konkretniji na otvaranju utakmice i ozbiljno prijetio preko Hudson-Odoija.

Međutim, branio se Arsenal pristojno sve do 25. minute kada štoperski dvojac Topnika "upropaštava stvar". Mustafi je poslao užasan povratni pas ka svom golmanu, pa je do lopte stigao Abraham i zaobišao Lena, ali ga je stigao David Luiz i "pokosio". Tako je Brazilac skrivio penal i dobio direktan crveni karton.

Siguran sa bijele tačke je bio Jorginho, pa je Chelsea poveo sa 1:0.

Nastavio je prijetiti Chelsea, dok je Arsenal uglavnom bio potpuno bezopasan, sve do finiša prvog dijela kada su se gosti pomalo "dozvali."

Arsenal, međutim, nije imao pokušaj u okvir gola (niti na gol uopšte) sve do 63. minuti, ali tada stiže do 1:1.

Mustafi je izbio loptu nakon jednog ubacivanja pred gol Arsenala, a do nje je došao mladi Martinelli. Mladi Brazilac je krenuo sa loptom, u ključnom trenutku se ispred njega okliznuo N'Golo Kante, pa mu se otvorio put ka golu Chelseaja. Uspio je Martinelli pretrčati 70-ak metara i na kraju pogoditi za 1:1 i veliko slavlje gostujućih navijača.

U 72. minuti je i Lacazette zatresao mrežu gola Chelseaja, ali je to učinio nakon čiste ofsajd pozicije, pa od gola nije bilo ništa.

Potom je Chelsea krenuo sa napadima, imali su domaći nekoliko dobrih prilika, ali se Leno istakao na golu.

Ipak, Chelsea u 85. minuti stiže do nove, zaslužene, prednosti.

Nakon kratke kombinacije poslije kornera Hudson-Odoi ubacuje, a kapiten Azpilicueta postiže gol za 2:1.

Nije, međutim, dugo trajalo veselje domaćih igrača i navijača. Bellerin se u 88. minuti odlučuje na udarac, Jorginho loše zatvara i Arsenal stiže do novog poravnanja.

Mogao je koji trenutak kasnije Batshuayi zabiti za novu prednost Chelseaja, ali gola nije bilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je utakmica na Stamford Bridgeu završena rezultatom 2:2. Treba napomenuti da je Arsenal na ovoj utakmici imao dva udarca, oba u okvir gola i da je uspio postići dva pogotka.

Chelsea je i dalje četvrti i sada 40 bodova, dok se Arsenal sada na 10. poziciju i na 30 je osvojenih bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

United_HZ
Eh eto remi pao, još samo da i mi pobijedimo narednu protiv Burnleya i eto nas na minus tri u odnosu na Chelsea
4 4
Kontra
Ko li je dao sad gol martinelli ili bellerin haha
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi