Simon Falette ne može igrati za novi klub?

Fenerbahče se nakon 14 dana oprašta od svog pojačanja?

Fenerbahče je osmog januara zvanično potvrdio angažman 27-godišnjeg defanzivca Simona Falettea.

Falette je u Fenerbahče stigao na posudbu do kraja sezone, iz Eintracht Frankfurta, a u dogovor između dva kluba je uključena i opcija otkupa njegovog ugovora.

Reprezentativac Gvineje, rođen u Francuskoj, se priključio Fenerbahčeu, ali bi se sada, tek 14 dana kasnije, mogao početi pozdravljati sa fudbalerima i strukom turskog kluba.

Naime, sada se špekuliše da će se Falette prije kraja prelaznog roka vratiti u Eintracht. Problem se pojavio jer Falette još nije dobio dozovolu za igranje od Fudbalskog saveza Turske, a postoji velika šansa da se stvar neće riješiti do kraja prelaznog roka.

Fenerbahče, navodno, trenutno ne može uklopiti Faletteovu platu u svoj budžet, a da ne prekrši finansijski fair-play. Trenutno nema informacija o mogućim prodajama igrača koje bi "osvježile" Fenerov budžet, a ukoliko se situacija ne promijeni Falette će se vratiti u Eintracht - bez daljnjih obaveza prema turskom klubu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Falette bi navodno do juna 2020. koštao Fenerbahče 600.000 eura.

Inače, ovo nije prvi put da dolazi do problema u realizaciji transfera iz Eintrachta i Fenerbahčea. Tako je 2018. godine u zadnji tren (5 minuta prije zvaničnog potpisivanja ugovora) propao već dogovoreni transfer Marca Fabiana iz Eintrachta u Fenerbačhe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.