Eintracht do punog plijena u Sinsheimu, Werderu debi začelja

Bundesliga,

Eintracht do punog plijena u Sinsheimu, Werderu debi začelja

U terminu od 15:30 sati odigrano je ukupno pet utakmica 18. kola njemačke Bundeslige. 

Daleko najviše pogodaka je viđeno na "WWK Areni" u Augsburgu gdje je Borussia Dortmund na krilima Erlinga Haalanda slavila s 5:3, no uzbuđenja nije nedostajalo ni na ostalim terenima.

Eintracht je kao gost slavio kod Hoffenheima rezultatom 2:1, a do prednosti tim iz Frankfurta je došao nakon 18 minuta igre preko Dosta kojem je asistirao Gaćinović. Nakon što se pri minimalnom vodstvu Eintrachta otišlo na odmor, već u trećoj minuti nastavka Hoffenheim je izjednačio golom Stafylidisa, ali za nešto više domaći nisu imali snage.

U nastavku utakmice Eintracht je bio nešto bolji, a u 62. minuti uspjeli su da preko Chandlera postignu i svoj drugi gol i, ispostavit će se, slave s 2:1 u Sinsheimu. Naš Ermin Bičakčić nije ulazio u igru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Identičnim rezultatom na gostujućem terenu slavio je i Freiburg. Ovaj tim je na gostovanju kod Mainza već nakon prvih 45 minuta imao sigurnu prednost od 2:0 zahvaljujući golovi koje su postigli Chang-Hoon i Peterse, a taj rezultat na snazi je bio sve do samog finiša. Utješnih 2:1 je osam minuta prije kraja utakmice postavio Matetae.

U derbiju začelja Werder je s minimalnih 1:0 slavio u Dusseldorfu protiv Fortune, dok je u preostalom meču Koln kao domaćin savladao Wolfsburg s 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi