Trincao pojačao Katalonce

Barcelona potvrdila dolazak novog fudbalera i iznenadila mnoge! · Zvanično

Fudbalski klub Barcelona zvanično je potvrdio dolazak novog fudbalera.

Riječ je o mladom krilnom igraču Franciscu Trincau koji u katalonski klub stiže iz Brage, a u medijima se spominje cifra od 30 miliona eura.

Trincao je bio tek treća ili četvrta opcija za Barcu u ovom prelaznom roku, ali su ga na kraju morali angažovati jer su dobili odbijenice za Rodriga iz Valencije, Tošića iz Ajaxa te Richarlisona iz Evertona.

Trincao ima samo 20 godina, a može pokrivati sve ofanzivne pozicije iako mu je primarna ona na desnom krilu.

U aktuelnoj sezoni je upisao 22 utakmice, postigao tri pogotka i dodao šest asistencija. Možemo reći da je njegov dolazak u Barcu i malo iznenađenje januarskog prelaznog roka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On inače neće odmah postati član Barce već će ostati na posudbi u Bragi do kraja aktuelne sezone i na ljeto će se pridružiti novom klubu.

Zanimljivo da mu je u ugovor s Barcom stavljena otpupna klauzula od 500 miliona eura. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.