Igra odlično u Seriji B

Đurić o reprezentaciji: Možda me se neko i sjeti

Milan Đurić sjajnim igrama u italijanskoj Salernitani nameće se selektoru BiH Dušanu Bajeviću.

Iako su tokom ljeta u Salernitani razmišljali o njegovoj prodaji, uspio je Đurić u međuvremenu pokazati svoje kvalitete i sa sedam pogodaka trenutno je prvi strijelac kluba koji figurira kao jedan od kandidata za Serie A.

S obzirom da je pet pogodaka zabio u posljednjih pet utakmica, mnogi Đurićevo ime dovode u vezu s povratkom u reprezentaciju za koju je ranije fantastično igrao.

"Za reprezentaciju sam igrao dobro između 2015. i 2016. godine. Onda je uslijedila povreda i nije me bilo jedno vrijeme. O reprezentaciji uvijek razmišljam, konkurencija je žestoka, dovoljno je vidjeti samo jednog Džeku... Ko zna, ako nastavim ovako, možda me se neko i sjeti sada kada ide baraž za Euro", kazao je Đurić u razgovoru za italijanske medije, pa se osvrnuo na svoje igre.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Lično mogu da budem zadovoljan, igram u kontinuitetu, u klubu mi vjeruju... Moji nastupi su zapravo rezultat timskog rada."

Posljednji susret za reprezentaciju Đurić je, podsjetimo, odigrao 13. novembra 2016. godine protiv Grčke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.