Inter slavio velikim preokretom

Conte: Nisam puno govorio nogometašima na poluvremenu

Samir Mlaćo

Inter je sinoć velikim preokretom savladao Milan 4:2.

Milan je vodio 2:0 i činilo se da je sve gotovo nakon prvih 45 minuta. Ipak, izabranici Antonija Contea zaigrali su mnogo odlučnije u nastavku i to im je donijelo pobjedu.

Sviju je zanimalo šta je bila taktika Contea na poluvremenu, odnosno kakve instrukcije je dao nogometašima.

"Postojala je mogućnost da nas razbiju. Ipak, vratili smo se u ravnotežu, te smo vjerovali u ono što radimo. Zasluge du igračima. Na poluvremenu im nisam puno govorio. Bili su svjesni da moraju preuzeti odgovornost, ostali smo ujedinjeni i zajednički tražili spas. Ova pobjeda će nam mnogo značiti u svakom pogledu", kazao je Conte.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter sada ima isto bodova kao Juventus.

"Još je rano govoriti o borbi za prvaka. Možemo sanjati o tome, ali na svako meču moramo imati isti pristup", dodao je Conte.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.