Seria A je opet IN: Inter i Milan odigrali derbi za pamćenje, Nerazzurri slavili 4:2!

Fantastična utakmica u Milanu

Seria A je opet IN: Inter i Milan odigrali derbi za pamćenje, Nerazzurri slavili 4:2!

Fantastičnu utakmicu u Milanu odigrali su večeras Inter i Milan. U derbiju Della Madonnina slavili su Nerazzurri sa 4:2 i na taj način došli do liderske pozicije u Seriji A. 

Svi smo večeras očekivali spektakl na Giuseppe Meazzi ili San Siru i to smo dobili.

Milan je mnogo bolje ušao u meč i pravio sjajan presing na zadnju i veznu liniju Intera. Domaćini (na papiru) nisu mogli iznijeti loptu dugo vremena, ali Milan je u tim trenucima stvorio tek jednu šansu i to preko Calhanoglua koji nije bio precizan i pogodio je stativu.

Kasnije je i Inter zaprijetio iz jedne kontre za koju je najzaslužniji Lukaku koji je asistirao do Vecina, ali udarac brani Donnarumma. Do pred sami kraj prvog dijela bilo je nešto mirnije a onda Milan dolazi do dva brza gola.

U 40. minuti Ibrahimović sjajno skače, dodaje glavom do Rebića a ovaj pogađa za vodstvo Rossonera. Samo pet minuta kasnije Ibrahimović je ponovo u zraku ali ovog puta umjesto asistencije sam trese mrežu i to je bilo 2:0.

Tada se činilo da ovaj meč ide u jednom pravcu, ali Antonio Conte kao da je u nastavku poslao drugu ekipu na teren.

Inter je djelovao brže, pametnije, željnije... Takva igra je odmah donijela rezultat. Prvo je u 51. minuti Brozović uhvatio sjajan volej i pogodio za 1:2, da bi samo dvije minute kasnije Vecino na asistenciju Alexisa Sancheza izjednačio rezultat.

Poslije se opet igralo malo mirnije 10-ak minuta, a onda nova ludnica. Nakon jednog kornera De Vrij pogađa glavom i to je bio potpuni preokret Nerazzurra.

Samo nekoliko minuta kasnije Christian Eriksen je ušao u igru i odmah pokušao iz slobodnjaka sa oko 25 metara ali pogodio je prečku. Da je ušlo to bi bio gol sezone.

Milan je kasnije pritisnuo i imao veliku priliku u 89. minuti, ali Zlatan Ibrahimović glavom ovog puta pogađa stativu.

Kasnije Inter preko Lukakua dolazi do još jednog gola i sve je bilo gotovo.

Do kraja je ostalo 4:2 i Inter je mogao slaviti veliku pobjedu te prvu poziciju na tabeli. S druge strane Milan ostaje na 10. poziciji ali navijači mogu biti ponosni jer je u nekim dijelovima meča tim dijelova zaista fantastično.

Treba reći i to da je ovo bio jedan od najboljih derbija Milana u posljednjih 10-ak godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 23. kolo:

Inter - Milan 4:2

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

El_Matador
Vratiće se Italijani kad-tad. Nije slučajno da se jedino za italijansku ligu nekada govorilo da je "fudbalska NBA".
8 1
DylanDog
Sjećam se talijana početkom novog milenijuma i sedam veličanstvenih... Kakva je to liga bila... Mnogo stvari su izmislili jer imaju šlifa, tako je i u fudbalu.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi