Novi poraz Gračanlija

Visok poraz KK Gračanica na domaćem terenu od KK Igman Burch

Esmer Oštraković

Košarkaši Gračanice poraženi su na domaćem terenu od Igman Burcha sa 92:63.

Gosti su upisali jako vrijedu, ali i sasvim visoku pobjedu na gostovanju u Gračanici, a njihova maksimalna prednost bila je čak +31 na ovom susretu.

Gračanlijama je ova utakmica došla nakon teškog poraza u Sarajevu protiv Bosne, a da stvar bude gora nekoliko igrača nije nastupilo na ovom susretu zbog povreda.

Već u prvoj četvrtini se vidjelo da će Gračanica imati težak zadatak jer su imali zaostatak od četiri poena, ali u igri se vidjelo da se jako muče.

U drugoj četvrtini igrači Igmana pokazali su da žele pobjedu na ovom susretu, a ekipu Gračanice u igri je održavao kapiten Mešetović. Na odmor se otišlo pri rezultatu 35:43 za goste.

Drugo poluvrijeme bilo je savršeno za goste koji su pogađali bukvalno sve i nakon treće četvrtine imali su prednost od 25 poena.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Posljednja četvrtina bila je rutinski odrađena i na kraju konačan rezultat glasio je 92:63 za sjajnu gostujuću ekipu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.