Novi trijumf KK Bosna Royal

Savladali Igman Burch

Novi trijumf KK Bosna Royal

M. Šljivak, foto: S. Bošković

KK Bosna Royal savladao je u 7. kolu A1 lige ekipu Igman Burcha rezultatom 90:82.

U veoma uzbudljivoj utakmici Bosna je umalo ispustila dobijenu utakmicu. Vodili su od prve do posljednje minute, ali su dopustili Burchu da se nada pobjedi sve do samog kraja.

Imao je domaći sastav na poluvremenu osam poena prednosti (42:34), kontorlisali su rezultat i tokom kompletnog drugog poluvremena, ali su u samom finišu malo posustali.

Dopustio je domaći sastav Igman Burchu da dođu do 84:82 na minut do kraja, ali Bosna se uozbiljila u samoj završnici na kraju je ipak uspjela da slomi protivnika i da dođe do pobjede.

Domaći sastav su do trijumfa vodili Kerim Dragolj i Kenan Guzonjić sa po 21 poenom, dok je kod Burcha duo Elmin Džafić - Ermin Tarčin ubacio po 25.

A1 liga, 7. kolo:

Bosna Royal - Igman Burch 90:82 (17:16, 25:18, 25:29, 23:19)

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Bosna Royal: Criswel 10, Peljto 16, Dragolj 21, Bečirović 18, Guzonjić 21, Cikotić, Bačvić 2, Kosovac 2, Guhdija, Bajrović, Mašić, Sijerčić.

Igman Burch: Bektić 5, Topić, Džafić 25, Ahmedić 6, Tarčin 25, Čoloman, Bektašević 12, Avdić, Hadžiselimović, Mešić 9, Cukle, Hamzić.

Top Komentari

GMOkokoshka
Bravo Bosno, do pune Skenderije opet aBd
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi