Danac odigrao prvi milanski derbi

Eriksen oduševljen derbijem Della Madonnina: Ovoga nema u Engleskoj...

Danski fudbaler Christian Eriksen oduševljen je atmosferom iz susreta Intera i Milana. 

Podsjetimo, milanski timovi sinoć su odigrali derbi Della Madonnina u kojem je nakon fantastičnih 90 minuta slavio Inter sa 4:2.

Eriksen je u igru ušao u drugom poluvremenu a nakon meča poručio je kako ovakve atmosfere nema u Engleskoj gdje je ranije igrao...

"Pitao sam se što je ovo... Bilo je nevjerojatno iskustvo, nešto čega nema u Premierligi", kazao je Eriksen i dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Navijači su pripremili spektakularnu koreografiju kojom su prekrili cijelu jednu tribinu. Toga nema u Engleskoj, dijelom i zato što im to nije dopušteno. Ovdje stvarno osjećate da vas navijači guraju još od trenutka kad klupski autobus stigne pred stadion. Lupaju po vozilu, osjećate njihovu strast i koliko im je ta utakmica važna."

Inače, Inter je nakon sinoćnje pobjede preošao na lidersku poziciju u Seriji A jer ima bolju gol razliku od Juventusa koji također ima 54 osvojena boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.