Španac sasvim iskren

Guardiola: Dajte mi ekipu koja nema igrače kao City i neću pobjeđivati

Španski trener Pep Guardola priznao je u razgovoru za Football Daily da nije najbolji trener na svijetu. 

Mnogo je pomlemika bilo posljednjih godina da li je baš Guardiola najbolji svjetski trener, a Španac sam za sebe kaže kako to nije istina.

Priznaje da ne bi pobjeđivao kada u timu ne bi imao tako dobre igrače kao što naprimjer ima sada u Manchester Cityju.

"Što uopšte znači da je neko najbolji trener? Nikada se nisam osjećao kao najbolji, ni kada sam uzeo šest titula u nizu u Barceloni, ili tri titule prošle sezone u Cityju. Pobjeđivao sam jer sam imao nevjerojatne igrače u velikim klubovima. Postoje fenomenalni treneri koji nisu u velikim klubovima i nemaju ovakve igrače. Ja sam dobar, ali nisam najbolji. Dajte mi ekipu koja nije poput Cityjeve i neću pobjeđivati", kaže Pep.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekadašnjem treneru Barcelone i Bayerna iz Minhena mnogi zamjeraju jer je u Bayernu i Cityju potrošio silni novac na pojačanja a nikada nije ušao ni u finale Lige prvaka.

Zbog toga ga u proteklim godinama mnogi osporavaju, ali on očigledno nema problem s tim da za sebe kaže kako nije najbolji na svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.