Juventus na kraju sezone ulazi u pregovore s trenerom koji je želja svakog kluba

Guardiola na meti Stare dame

Juventus na kraju sezone ulazi u pregovore s trenerom koji je želja svakog kluba

E. Čaušević

Juventus je u prethodnom vikendu doživio neočekivan poraz na gostovanju protiv Verone (2:1) i tako lidersku poziciju na tabeli prepustio je ponovo Interu.

Stara dama je bila veliki favorit na gostovanju kod Verone, ali su na kraju doživjeli šokantan poraz. To je iskoristio Inter koji se pobjedom protiv Milana (4:2) vratio na prvo mjesto Serije A, te ima 54 boda baš kao i Juve, ali bolju gol razliku.

Nakon meča u Veroni navijači Juventusa najviše su kritikovali Maurizija Sarrija jer nisu zadovoljni onim što ovaj trener radi. Sarri je ljetos preuzeo klupu Stare dame, ali Juve više ne dominira na Apeninima kao prije što mu itekako zamjeraju.

Čak i italijanska javnost misli da Sarri nije dorastao ovom zadatku, te da će na kraju sezone sigurno dobiti otkaz ukoliko ne uspije osvojiti Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Već se uveliko špekuliše o tome da u Juventusu razmišljaju o novom treneru, a kako piše La Gazzetta dello Sport prva želja Stare dame je Pep Guardiola. Juve će pokušati ući u pregovore s trenerom Manchester Cityja kojeg vide kao idealno rješenje za budućnost.

Za njih je najvažnije da Guardiola ima iskustva osvajanja Lige prvaka kao trener jer je to uradio u dva navrata s Barcelonom. No, da li će ovo biti nemoguća misija ili će Guardiola biti zainteresovan za ponudu Juventusa ostaje nam da vidimo na kraju sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...cuj da osvoji LP hahahaha...pa ovi nece ni prvenstvo uzeti,a kamoli LP gdje su sve ekipe u osmini finala jace od Intera koji im puse za vratom u ligi...
0 4
forza_juve
Jucer Allegri, danas Pep a sutra mozda Musemic kandiat
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi