Haaland već na kraju sezone napušta Dortmund i seli u Englesku?

Oduševljava svojim igrama

Haaland već na kraju sezone napušta Dortmund i seli u Englesku?

Endin Čaušević

Mladi norveški napadač Erling Haaland oduševio je sportsku javnost svojim igrama ove sezone.

Haaland je u prvom dijelu sezone pružao fantastične partije u dresu Salzburga, a isto je nastavio i u Borussiji Dortmund za koju je potpisao početkom 2020. godine.

Norvežanin je sa Dortmundom potpisao saradnju do ljeta 2024. godine, ali je postigao dogovor s klubom da može ići ukoliko dođe ponuda koja će za njega biti primamljiva, a otkupna klauzula za njega je 75 miliona eura.

Jasno je da će biti pomama za ovim 19-godišnjim napadačem ukoliko nastavi pružati ovakve igre, a kako piše Mirror on se već nalazi na radaru Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na Etihadu su svjesni da će morati uskoro naći zamjenu za Sergija Aguera i navodno Haaland će biti prvi izbor. No, da li će City pokušati dovesti Norvežanina već na kraju ove sezone ostaje nam da vidimo.

Haaland je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 27 mečeva za Salzburg i Dortmund, te je postigao čak 36 golova u svim takmičenjima u kojima je nastupao.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tuba88
La ilahe ilela, isao bi frajer na ljeto al da mozda igra za Bosnu iz Kalesije?, Moze on ici za 75miliona Ali tek kad njegov klazua mogodne biti aktivirana a to ce da Bude na ljeto 2022, jedno da dode i neko ponudi 120mio
3 0
nijepoznat
al ovaj SS.ba svasta pise
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi