Čelnici Juventusa obećali Guardioli veliko pojačanje iz Liverpoola ako prihvati ponudu

Da li će preuzeti klubu Stare dame?

Čelnici Juventusa obećali Guardioli veliko pojačanje iz Liverpoola ako prihvati ponudu

E. Čaušević

Italijanski mediji objavili su jutros da će Juventus na kraju sezone pokušati dovesti Pepa Guardiolu za novog trenera.

Juve je pred početak ove sezone umjesto Maxa Allegrija doveo Maurizija Sarrija, ali se on nije baš pokazao kao najbolje rješenje u dosadašnjem dijelu sezone. Sarrija može spasiti samo osvajanje Lige prvak, ali mu ni to ne garantuje ostanak na klupi.

Navodno, u Juventusu već razmišljaju o novoj promjeni trenera, ali samo u slučaju da uspiju nagovoriti Guardiolu da preuzme kormilo ovog kluba.

Tako su spremni da mu ispune sve želje ukoliko prihvati da napusti Manchester City i dođe u Torino. Mediji na Apeninima pišu da će Juventus u tom slučaju pokušati dovesti i Virgila van Dijka iz Liverpoola koji je izrastao u ponajboljeg defanzivca na svijetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dovođenje Van Dijka se trenutno čini kao nemoguća misija, no sigurno da je uz odgovarajuću sumu novca u fudbalu sve moguće što se dokazalo bezbroj puta.

U Juventusu su spremni na sve samo da Guardiola kaže "da", ali to neće biti tako lako ostvariti. Španski stručnjak vezan je ugovorom do ljeta 2021. godine sa Cityjem, a da li će silna obećanja Juventusa oko pojačanja uroditi plodom vidjet ćemo na kraju sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Pep kada bi dosao, morao bi Pirla za pomocnika ili Del Piera.... Legende fudbala, mozda bi i Buffona za trenera golmana i eto ga na krovu Evrope..sa 5 pojacanja od pola milijarde eurica... Salah, Pogba, Mbappe,Lewandovski i Messi.. ne treba niko vise....
0 2
mer12
prvo Juventus i lijepa igra ne idu u istu recenicu, trebali su Ancelotija uzeti i tacka
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi