Selektor reprezentacije BiH za SportSport.ba

Bajević o Luliću, Begoviću, spisku... Asmir je svakako u konkurenciji

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević govorio je za SportSport.ba nekoliko sedmica prije objavljivanja spiska fudbalera za meč/eve play offa kroz koje možemo otići na Euro. 

Što je svakako i razumno, selektor Bajević nije želio mnogo otkrivati i govoriti o nekim fudbalerima dok s njima ne budu obavljeni finalni razgovori. Ipak, ono na šta je pristao je da priča o Senadu Luliću koji se nedavno povrijedio i Asmiru Begoviću koji čeka povratak u državni tim.

Lulić je jučer operisao skočni zglob i, kako prenose Italijani, na terenu ga neće biti mjesec i pol dana. Ipak, selektor Bajević ne gubi nadu i vjeruje kako Lulić može dobiti trku s vremenom te zaigrati u play off mečevima.

"Sigurno da se u toku sezone desi dosta povreda. Toga smo se i bojali, ali ne možemo ništa uraditi po tom pitanju. Još uvijek ne znamo ništa kada je u pitanju njegov nastup u mečevima play offa. Želimo da bude tu s nama i nadat ćemo se da će tako biti", kaže Bajević na početku razgovora za SportSport.ba.

Još uvijek nije obavio razgovor sa svim fudbalerima s kojima to želi učiniti.

"Posjetili smo nekoliko naših reprezentativaca i nastavit ćemo to raditi u narednom periodu. Ima još vremena do saopštavanja spiska igrača i iskoristit ćemo ga na najbolji mogući način".

Govorio je i o Asmiru Begoviću koji za nacionalni tim u zvaničnom meču nije nastupio već dvije i pol godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Asmir je sigurno jedan od kandidata da se nađe na spisku. Bili smo nedavno u Milanu i razgoarali s njim, ali kao što sam rekao, do objavljivanja spiska ima još vremena i ništa nije odlučeno. Nadam se da ćemo donijeti najbolje moguće odluke i da ćemo biti potpuno spremni i skoncentrisani na utakmice koje nas očekuju", kazao je na kraju Bajević.

Podsjetimo, naš nacionalni tim prvi od nadamo se dva meča u play offu za plasman na Euro ira 26. marta. Rival je Sjeverna Irska a ako je pobijedimo u meču odluke igramo protiv boljeg iz duela Republika Irska - Slovačka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.