Foto - EPA

U slučaju odlaska Pepa Guardiole

Dvojica kandidata za klupu Cityja

M. Šljivak

Pep Guardiola mogao bi napustiti klupu Manchester Cityja na kraju sezone.

Dugo se već priča o odlasku španskog stručnjaka, a sada je to postalo i izvjesno nakon što je klub izbačen iz Evrope na dvije godine.

Ako se ova odluka UEFA-e na kraju potvrdi od CAS-a, Guardiola će sasvim sigurno napustiti klupu Građana, a rukovdostvo kluba već zna imena potencijalnih zamjena.

Kako tvrde engleski mediji glavni kandidati za preuzimanje menadžerske pozicije u Cityju su Mauricio Pochettino i Brendan Rodgers.

Pochettino je krajem prošle godine ostao bez posla u Tottenhamu. Dobio je otkaz nakon pet godina, ali je najavio povratak poslu tokom ljeta.

Argentinski stručnjak se konstantno povezuje sa Manchester Unitedom, priznao je kako bi se rado vratio u Premiership, a sada je u igri i preuzimanje Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane Brandan Rodgers radi odličan posao s Leicesterom. Za njegovu slobodu međutim Građani bi morali platiti određeni iznos, pa je njegov angažman ipak nešto teža opcija.

Na kraju će ipak sve zavisiti od odluke Suda za sportsku arbitražu i odluka će se sasvim sigurno s nestrpljenjem očekivati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.