Šef održao krizni sastanak s igračima Manchester Cityja
Foto - EPA

Nakon odluke UEFA

Šef održao krizni sastanak s igračima Manchester Cityja

M. Šljivak

Manchester City izbačen je iz evropskih takmičenja u naredne dvije sezone.

UEFA je ovakvu odluku donijela zbog kršenja financijskog fair playa, a ako kazna bude potvrđena od strane Suda za sportsku arbitražu (CAS), Građane nećemo gledati u Ligi prvaka u naredne dvije sezone.

Odmah po objavljivanju kazne rukvodstvo Manchester Cityja održalo je krizni sastanak s igračima. Izvršni direktor Ferran Sorian okupio je igrače u subotu, te ih je informisao o situaciju u klubu, kao i o budućnosti.

Sankcije će sasvim sigurno izazvati reorganizaciju unutar tima. Očekuje se da će čak neke fudbalske zvijezde biti stavljene na transfer listu, a među njima su Raheem Sterling, Kevin de Bruyne i Aymeric Laporte.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, plate bi se mogle značajno izmijeniti, što se sasvim sigurno fudbalerima neće svidjeti, pa bi moglo biti dodatnih odlazaka.

Ipak, ono što je najveća opasnost za City je potencijalno oduzimanje bodova, pa i titule prvaka iz 2014. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JulianNagelsmann23
Stvarno ubijate sa glupim postovima. Treba sacekat odluku konačnu, jer nažalost živimo u vremenu di novac vrti cijelu igru i udara u sve sfere društva. Ako je sve istina treba ih kaznit,ali nažalost nisu jedini, godinama se mulja i mulja. Transfer neymara, pa zbog tog transfera treba izbaciti i paris i barcu zbog razno raznih prevara... Ako se uistinu krenulo čistit, bit će mi drago nogomet će dobit svoju draž. Sutra će možda moj klub za koji navijam bit izbačen, treba bit realan svi top klubovi su radili teške prevare, jer ne možeš opstat legalno. Prevelike su plaće i davanja.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi