Hoće li titula Manchester Cityja iz 2014. godine završiti u rukama Liverpoola?
Foto - EPA

Oduzimaju im se bodovi iz sezone 2013/2014

Hoće li titula Manchester Cityja iz 2014. godine završiti u rukama Liverpoola?

M. Šljivak

Manchester City kažnjen je od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA) dvogodišnjom zabranom nastupa u evropskim takmičenjima.

Ovu odluku UEFA je donijela zbog Cityjevog kršenja financijskog fair playa u periodu od 2012. do 2016. godine, a pored suspenzije Građani su kažnjeni i novčani sa 30 miliona eura.

Rukovodstvo engleskog prvaka najavilo je žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji će na kraju donijeti konačnu odluku u ovom slučaju, ali Cityju se za sada ne piše dobro.

Fudbalska asocijacija Engleske također je najavila mogućnost kazne za tim iz Manchestera. Kršenja pravila UEFA-e smatra se automatskim kršenjem pravila Fudbalske asocijacije i postoji mogućnost da se Cityju oduzmu bodovi u prvenstvu, pa čak i bodova iz prethodnih sezona.

Daily Mail tvrdi da bi Građani mogli ostati i bez titule prvaka iz 2014. godine. S obzirom na to da su se malverzacije u tom periodu dešavale u klubu, postoji mogućnost oduzimanja bodova za sezonu 2013/2014.

Ako se to desi City će ostati bez titule koju je osvojio 2014. godine, a ona bi otišla u ruke Liverpoolu koji je te sezone završio kao drugoplasirani sa dva boda zaostatka za Građanima.

Međutim, Fudbalska asocijacija još uvijek nije podnijela nikakvu optužnicu protiv aktuenog prvaka. Još uvijek se nisu ni zvanično oglasili o svemu, iako se u Engleskoj već uveliko priča o oduzimanju bodova.

Također, u opasnosti je i čudesna titula iz 2012. godine, koju su im donijeli Edin Džeko i Sergio Aguero u posljednjim sekundama, ali to je manje vjerovatno u odnosu na 2014. godinu.

Ipak, sve će biti podvrgnuto istrazi, a bodovi će sigurno biti oduzeti ako se ispostavi da je City zaista kriv, pa bi Liverpool mogao nenadano doći do titule iz 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, te godine je nesretno klizanje legendarnog Stevena Gerrarda u meču protiv Chelseaja i gol Dembe Ba odnijelo Redsima titulu ispred nosa i ona je završila u plavom dijelu Manchestera.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BobPaisley
...tako je,vratite nam ukradene titule lopovi!!!...i onu proslogodisnju vam treba oduzeti!!!
0 8
kn0x
Navijac sam liverpoola od 2007, i ne bih volio da se desi to sa titulama,ljudi su ih osvojili na terenu. Al bih zato volio realnu kaznu ko za velikana Rangers nazad u 4 ligu pa sve ispocetka. Kad je mogao velikan moze i maleni city...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi