Eden Hazard se vratio u prvu postavu

Celti se večeras ne piše dobro: Odavno nismo vidjeli snažniji Real Madrid!

Belgijski internacionalan Eden Hazard konačno se vratio u prvu postavu Real Madrida. 

Kraljevski tim večeras na domaćem terenu igra protiv Celte iz Viga susret 24. kola španske La Lige, a Zinedine Zidane je konačno uvrstio Hazarda u prvu postavu.

Belgijanac je povrijeđen još od decembra mjeseca i susreta protiv PSG-a u Ligi šampiona, a prije 10-ak dana počeo je raditi pune treninge s timom. Ipak, bez obzira na to, u posljednjim utakmicama nije bio spreman ni za klupe, a danas je očito zreo za barem sat vremena fudbala.

To znači da su se Realu konačno vratili gotovo svi ključni fudbaleri i to u pravom trenutku sezone. Podsjetimo, u susretu protiv Real Sociedada (Kup Kralja) zbog povreda nastupali nisu igrači poput Danija Carvajala i Casemira, a ranije su bili povrijeđeni Karim Benzema i Gareth Bale. Ipak, svi su oni sada tu i postava Reala odavno nije izgledala snažnije.

Pogledajte i sami večerašnji tim Zinedina Zidana:

Courtois, Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal, Kroos, Casemiro, Valverde, Hazard, Bale, Benzema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo da je francuski stručnjak na klupi u ovoj utakmici ostavio Luku Modrića. Pored njega tu su i zvijezde poput Isca ili Juniora Viniciusa. Zbog povreda u kombinacijama još uvijek nema Asensia, Diaza, Nacha i Jamesa Rodrigueza.

Meč Real Madrida - Celta Vigo igra se s početkom od 21.00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.