'Mini Mourinho' u 31. godini odbio Real: Nisam se dobro osjećao
Foto: EPA

Danas je u RB Leipzigu

'Mini Mourinho' u 31. godini odbio Real: Nisam se dobro osjećao

Trener Julian Nagelsmann uradio je ono što bi rijetko ko na njegovom mjestu.

Nijemca mnogi smatraju jednim od najboljih mladih trenera današnjice. Sa 32 godine u trenerskom portfelju već ima više od 200 utakmica u Bundesligi, a prije nego što je došao u RB Leipzig želio ga je - Real Madrid.

Bilo je to u ljeto 2018. godine, nakon što je prethodno pravio čuda sa Hoffenheimom, ali Florentino Perez tada je čuo 'ne' od Nagelsmanna koji nije želio preskakati stepenice.

Da nisu u pitanju bile samo špekulacije potvrdio je i sam Nagelsmann.

"Normalno je da ako te Real Madrid zove, da razmisliš u tome. U početku sam vagao, bio sam malo iznenađen i nisam se osjećao dovoljno dobro oko toga da idem tamo. Smatrao sam da u Realu nema prostora da rasteš kao trener, ne dobijaš šansu da budeš bolji, nego odmah moraš da budeš najbolji", rekao je Nagelsmann.

Iz Nagelsmanna izvire velika zrelost.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kada ste u klubu kao Real, navijači, mediji i svi oni koji donose odluke ne daju vam mnogo prostora. Svi žele da pobjeđujete svaku utakmicu, osvajate titule, Lige prvaka... Ako to ne ostvarujete, ne možete se opravdati time da ste mladi ili da se još razvijate", dodao je Nagelsmann.

Nadimak 'Mini Mourinho' opravdava i sada kada je u novom klubu. Sa RB Leipzigom je na drugom mjestu Bundeslige sa samo bodom manje u odnosu na vodeći Bayern.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
ovo je kraljina ,čovjek se uzivo igra fudbal menadzera ,nerijetko promjeni i po nekoliko formacija u toku tekme i odlično mu ide
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi