Interesantna statistika

Simeonea iz nokaut faze Lige prvaka izbacuje samo jedan fudbaler i igra daleko od Anfield Roada

A. Čaušević

Zbog svog borbenog i defanzivnog načina igranja predvođen temperamentnim Diegom Simeoneom Atletico Madrid je možda i najmanje poželjan protivnik u nokaut fazi Lige prvaka. 

U još jednoj klasičnoj Simeonovoj utakmici Atletico je s minimalnih 1:0 pobijedio Liverpool i tako stekao važnu prednost uoči revanša osmine finala.

Interesantno Simeone s Jorgandžijama u nokaut fazi Lige prvaka nikada nije ispao od tima koji u svom sastavu nema Cristiana Ronalda.

Argentinac je Atletico preuzeo 2011. godine, nakon dvije sezone u Europa ligi ekipu je odveo u Ligu prvaka, 2014. godine je stigao prvi poraz od Reala u finalu.

Godinu kasnije madridski okršaj u elitnom takmičenju je ponovo pripao Realu predvođenim Ronaldom. U finalu 2016. na San Siru Kraljevi su opet bili bolji od Jorgandžija poslije penala s 5:3.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real je bio koban za Atletico i 2017. godine sa ukupnih 4:2, 2018. godine Atletico nije prošao grupnu fazu, da bi Ronaldo Simeonea izbacio prošle godine kao član Juventusa.

Atletico je u osminifinala pobijedio Bianconere s 2:0, da bi u Torinu fantastični Ronaldo zabio hat-trick u pobjedi 3:0 i tako se još jednom pokazao kao nepremostiva prepreka za Jorgandžije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.