Simeone je ponekad nevjerovatan i služi se raznim trikovima, sinoć je uspio iznervirati i Kloppa

Uzbudljivo pored aut linije Wanda Metropolitana

Simeone je ponekad nevjerovatan i služi se raznim trikovima, sinoć je uspio iznervirati i Kloppa

A. Čaušević

U svijetu fudbala ne postoji trener koji energičnije vodi utakmice svog tima od Diega Simeonea. Argentinac je to pokazao i sinoć u duelu protiv Liverpoola.

Golom Saula sa otvaranja susreta Atletico Madrid je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka pobijedio Liverpool s minimalnih 1:0, a svoj šou na ovom susretu imao je Simeone.

Uspješni stručnjak je spreman služiti se raznim trikovima kako bi njegov tim došao do pobjede, posebice je to izraženo na Wanda Metropolitanu, "dvorištu" ratobornih Jorgandžija.

Naime, prilikom jednog kornera za Liverpool sakupljač lopti je brzo dodao loptu Trentu Alexandereu-Arnoldu što je iznenadilo "crveno-bijele.

Simeone je nakon toga odmah pozvao sakupljača lopti iz njegove blizine te mu dao instrukcije da svom kolegi prenese poruku da više ne vraća loptu tako brzo.

Cholo je uspio iznervirati i Kloppa. Nijemcu se uopšte nije svidjelo Simeonovo ponašanje, konstantna dobacivanja, protesti, mahanje rukama zbog čega se trener Liverpoola žalio sudijama zašto je Argentincu dozvoljavaju da napušta prostor predviđen za trenere.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na kraju utakmice Klopp je Jorgandžijama kratko poručio: "Vidimo se na Anfieldu. Ništa nije gotovo. Naši ljudi će biti spremni."

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
Prvi majmun pored linije,drugi Conte.....nebi dalje
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi