Težak period za Građane

Pet fudbalera napušta Manchester City uslijed zabrane UEFA-e?

Manchester City je izbačen iz Lige šampiona za naredne dvije sezone. 

S tim u skladu klub bi trebalo napustiti nekoliko zvijezda koje ne žele igrati u klubu koji ne može učestvovati u Ligi prvaka. DEngleski mediji navode njihova imena.

To su Sergio Aguero, Leroy Sane, Kevin De Bruyne, Ederson i Raheem Sterling.

Aguero je najbolji strijelac u historiji kluba i njegov odlazak sigurno bio bi nenadoknadiv gubitak. Sane se i ranije povezivao sa odlaskom, a odluka UEFA-e samo će ubrzati taj proces. De Bruyne se već sada povezuje s Liverpoolo, ali teško je vjerovati da će ga Građani prodati tako velikom rvalu. Golman Ederson bi mogao završiti u Real Madridu, Juventusu ili PSG-u, dok bi krilni napadač Sterling mogao put Španije jer su zainteresovani Real Madrid i Barcelona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako sva petorica odu, to će biti ogroman gubitak za City koji bi tako ostao bez okosnice tima, ali ovo su za sada sve samo špekulacije i treba ipak sačekati da vidimo šta će se desiti. Na kraju krajeva, Građani imaju i pravo žalbe na pomenutu odluke UEFA-e.

Podsjetimo, City sljedeće sedmice počinje svoju avanturu u knock-out fazi Lige prvaka a rival je Real Madrid. Prvi meč igrat će se na Santiago Bernabeu stadionu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.