Zašto bi UEFA voljela da Real izbaci Manchester City?

Jamie Carragher svjestan situacije

Zašto bi UEFA voljela da Real izbaci Manchester City?

Edmir Škorić

Bivši legendarni štoper Liverpoola Jamie Carragher vjeruje da će se UEFA od sveg srca nadati da će Real Madrid izbaciti Manchester City iz Lige prvaka.

Manchester City je u petak 14. februara saznao loše vijesti iz sjedišta Evropske nogometne federacije zbog kršenja pravila o financijskom fair playu, pa će prvak Engleske propustiti naredne dvije sezone u Evropi.

Istražno vijeće UEFA-e pronašlo je dokaze da je klub lagao u financijskim izvještajima o novcu koji su sponzori donirali od 2012. do 2016., rekavši da su donirali više novca nego što je klub s Etihada prijavio.

City trenutno igra nokaut fazu Lige prvaka i u osmini finala će odmjeriti snage s Real Madridom, a Carragher smatra da se UEFA nada da će Real proći dalje.

"Ne mogu vjerovati da je Manchester City trenutno u utrci za trofejom Lige prvaka. Ne kažem to kao navijač Liverpoola, ali šta ako City osvoji Ligu prvaka ove sezone? Oni su favoriti za trofej. Oni su jedan od najboljih timova u Evropi", rekao je Carragher, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Zamislite kako bi se osjećali predstavnici UEFA-e ako bi na kraju predali trofej Lige prvaka igračima Cityja? Prvo što bi Pep Guardiola pitao nakon meča bi bilo: 'Je li ovo lažna pobjeda?' Zasluge za osvojeni pehar bi bile dovedene u pitanje. Mislim da bi UEFA voljela da City odmah ispane iz trke za Ligu prvaka".

I stvarno, pitanje bi bilo kako bi se osjećali u UEFA-i ako bi City osvojio Ligu prvaka, a onda kao osvajač iste ne bi mogao da brani titulu naredne sezone...

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Carragher bi trebao promjeniti dilera. City je utrci za LP otkad su poceli upumpavati novac u taj klub pa nikad nisu ozbiljan rezultat napravili. Porediti City sa klubovima poput Reala, Bayerna, Barcelona, Liverpoola, PSG pa i BVB je idiotski.. nece oni za 30 godina osvojiti lp
1 6
larokblum
Pariz , Real, UEFAlona !!! Sta s' njima i njihovim knjigama ?
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi