Oglasio se izvršni direktor Manchester Cityja: Optužbe protiv nas su lažne!
Foto - EPA

Ferran Soriano progovorio o izbacivanju iz Evrope

Oglasio se izvršni direktor Manchester Cityja: Optužbe protiv nas su lažne!

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) izbacila je Manchester City iz evropskih takmičenja u naredne dvije sezone zbog kršenja financijskog fair playa.

Ako ne prođe žalba Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), Građane u naredne dvije godine nećemo gledati u Ligi prvaka, a nakon gotovo sedam dana konačno se oglasio i izvršni direktor kluba Ferran Soriano.

On je odbacio sve optužbe UEFA-e o kršenju financijskog fair playa i nazvao ih je lažnim.

"Najvažnije što želim reći da optužbe nisu istinite. Jednostavno, nije istina za ono što nas optužuju. Navijači mogu biti sigurni u dvije stvari: Optužbe su lažne. Drugo: Učinit ćemo sve da to dokažemo", rekao je Sorriano i nastavio je:

"Znamo da su navijači uz nas, osjećamo to. Navijači MCFC-ja su prošli kroz mnoge izazove tokom prethodnih decenija i ovo je smao još jedan izazov u nizu. Držat ćemo se zajedno, prebrodi tćemo sve i nećemo iznevjeriti navijače".

O novcu koji je navodno nezakonito ulagan u klub Soriano je imao objašnjenje.

"Vlasnik nije ulagao novac, a da nije bio prijavljen. Mi smo stabilan klub, profitabilan, nemamo dugova. Naši računi su mnogo puta provjeravani i sve je čisto. Tražimo sada rješenje procesa na fer način i nadam se da će biti sve gotovo prije ljeta, a do tada mi radimo svojim uobičajenim putem. Pep o svemu zna sve, ali on ekipa su fokusirani na utakmice, baš kao i igrači koje treba da zanima samo fudbal", poručio je prvi čovjek Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

UEFA je optužila City i da nije istraživala sa istražiteljima UEFA-e, a Soriano tvrdi da to nema veze s istinom.

"Sarađivali smo s njima. Dostavili smo ih ogroman broj dokumenata i papira za koje smo vjerovali da su dokazi da tvrdnje o kršenju pravila nisu istinite. Bilo je teško jer su određene informacije već izašle u medijima i čini se kao da smo osuđeni prije nego što se uopšte razmatralo sve. Na kraju, ovo je jedan interni proces kojeg je u potpunosti odradila UEFA. Dostavili smo dokaze, ali su se oni više oslanjali na ukradene mailove nego na prave dokaze koje smo im dostavili. Nije čudo što se osjećamo ovako".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi