Da li će Portugalac već na ljeto put Nou Campa?

Koristi se Cityjeva situacija? Barcelona "nanišanila" pojačanje

UEFA je odlučila, zbog finansijskih malverzacija, kazniti Manchester City izbacivanjem iz evropskih takmičenja u naredne dvije sezone i novčanom kaznom od 30 miliona eura.

Ukoliko žalbe Građana ne urode plodom, moglo bi se desiti da značajan broj zvijezda ekipe napusti Etihad.

Jedan za kojeg engleski mediji smatraju da bi mogao otići je i Bernardo Silva, 25-godišnji ofanzivac.

Sada Daily Express piše da je Barcelona zainteresovana za Silvu, kojeg je Guardiola doveo u City iz Monaca na ljeto 2017. godine. Tada je City za njegove usluge izdvojio ravno 50 miliona eura.

Bez obzira na eventualne Silvine želje da napusti City, on ima ugovor sa klubom sa Etihada do 2025. godine i sigurno je da bi njegov eventualni transfer skupo koštao Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za sada se špekuliše o cifri od 80 miliona eura...

Bernardo Silva je ove sezone odigrao 35 utamkmica za City u svim takmičenjima, postigao je sedam golova i upisao osam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.